Biografie

Jan chris kuipersIk ben geboren in Kampen en opgegroeid in een gereformeerd gezin. Het grootste deel van mijn jeugd woonde ik in Dronten in een van de polders van Flevoland. Daar heb ik de pioniersgeest meegekregen; van niets iets zien te maken. Een idee vorm geven door structuur aan te brengen. Daarnaast heb ik daar de vrijheid en onbeperkte ruimte van het nieuwe land ervaren. Een belangrijk thema in mijn leven.

 

Op m'n 18e jaar ben ik gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht; HEAO Communicatie. Daarmee verliet ik het beschermde milieu van thuis en maakte de stap naar de grote stad en de 'grote mensenwereld'. Een onbevangen tijd op weg naar een creatief beroep. Veel vrijheid, plezier, sociale activiteiten en heeel veeel sport. Bij beide stagebedrijven, softwarehuis IBS en de Nederlandse Spoorwegen, kon ik blijven werken. Mezelf bewijzen en eindelijk erkenning :-) Heerlijk!

 

Na mijn studie reisde ik in 1991 een half jaar door het onontgonnen Oost Europa.

Het IJzeren Gordijn was net verdwenen. Ik bouwde een mooie carrière op in de (marketing) communicatie, ging samenwonen in Amsterdam en deed een studie Cultuur Organisatie en Management aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

 

Ik was druk, druk, druk, had een enorme dadendrang, werkte vooral voor A-merken en deed ervaring op met bijna alle facetten van het vak. Van personeelsbladen tot PR, van tv-commercials tot online campagnes, van jaarplanning tot sales promotions, van het opzetten van nieuwe merken tot het managen, fuseren en reorganiseren van bedrijven.

 

Ik genoot van m'n invloed en de erkenning.

 

Het leven liep dus op rolletjes. (Hoewel het ook veel offers vergde..) Ook in materiële zin ging het me voor de wind. Een dik salaris, een net zo dikke auto en een grachtenpand in het centrum van de stad.

 

Tot m'n dochter geboren werd in 2002. Voor mij een keerpunt in m'n leven. Ik besefte dat er meer was dan een carrière, erkenning en materiële voorspoed. Toch kon ik dat in eerste instantie maar moeilijk accepteren. Ik had moeite met het voelen van emoties en de kwetsbaarheid die ik ervoer. Vanaf dat moment probeer ik meer en meer m’n gevoel en hart te volgen bij de dingen die ik doe. Ook in m'n werk. 'Moeten' hoeft niet meer. Dat is niet altijd de makkelijkste weg en betekent in materiële zin een flinke stap terug

 

Ik begon mijn adviesbureau voor marketing en communicatie NEWSJOES waarin ik ondernemers hielp met hun commerciële strategie en daarnaast de ruimte en tijd heb om bij te dragen aan de opvoeding van mijn dochter.

 

Ik ga schilderen, ik zoek m'n oude liefde voetballen op om te trainen en te coachen, volg daarvoor opleidingen bij de KNVB en volg een opleiding 'Emotional clearity, discovering your full potential' bij Zvonimir Cekalovic. Vooral om me emotioneel en spiritueel te ontwikkelen. Ik besteed steeds minder tijd en energie aan werken, doe vooral wat ik leuk vind en besteed veel aandacht aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

 

Helaas heeft dat niet kunnen voorkomen dat ik in 2013 gescheiden ben… Een pijnlijke en teleurstellende ervaring. Om te voorzien in mijn levensonderhoud werkte ik anderhalf jaar op de Klantenservice van een zorgverzekeraar. Nooit gedacht dat ik dat zou kunnen , werken in een omgeving met vooral standaardprotocollen en regels. Een leerzame ervaring!

 

Deze ervaring heeft me ook geleerd dat zo’n omgeving niet bij me past, me te weinig plezier oplevert en te weinig ruimte geeft om mijn kwaliteiten optimaal tot haar recht te laten komen. Ik ga in 2014 verder met NEWSJOES als bureau voor inspiratie en ontwikkeling. Meer dan marketing en communicatie. Werken vanuit plezier, dichterbij m'n gevoel. Ik start dan ook met een opleiding aan de Academie voor Haptonomie.

 

Ik verzorg trainingen, workshops, coaching en advies en bied een 'andere kijk' op de zaak of persoon. Daarmee lever ik een aanzet of bijdrage aan verandering en ont-wikkeling. Om te doen wat je echt wilt doen. Een volgende stap maken!